blog

KONG vullen | Hoe doe je dit?

kong vullen

Als je deze blog leest dan ben je waarschijnlijk nieuwsgierig waarmee je een KONG het beste kunt vullen. Daar geef ik in deze blog tips voor. Voor een stukje bewustwording ga ik ook in op de voordelen die het vulspeelgoed van Kong met zich meebrengt. Ben je nieuwsgierig naar het speelgoed zelf? Genoeg redenen te bedenken om deze blog verder te lezen.

Hoe kun je de KONG vullen?

De KONG kun je op meerdere manieren vullen. Om zelf geen uren in de keuken te staan heeft KONG Easy Treat vulling ontwikkeld. Dit is een product valt bij veel honden in de smaak. Wij verkopen het in de onweerstaanbare smaken Cheddar kaas en Leverworst voor de volwassen hond. Voor de puppy’s hebben we een speciale versie. Met deze pasta kun je het hele speelgoed vullen. Maar het is ook geschikt om aan de uiteinden toe te voegen, zodat hondenbrokjes en snacks er niet direct uitvallen. Ook kun je deze vermengen met wat van deze pasta. Ook hondenpindakaas is geschikt en hier zijn de meeste honden dol op. In bijgevoegd filmpje heb je een beetje de indruk hoe je de Kong kunt vullen met de KONG Easy Treat.

Belangrijke voordelen van een KONG vullen

Veel mensen denken dat hondenspeelgoed bedoeld is voor speelplezier. Maar met het speelgoed van Kong wat je kunt vullen met een gezonde traktatie kun je namelijk veel bereiken. Het is dus een meer dan alleen speelgoed met een traktatie. Het is namelijk een investering in het gedrag van je hond. Hieronder ga ik in op 4 belangrijke voordelen.

Het helpt angstige honden

Het gedrag van angstige honden kun je doorbreken door ze te verleiden met een KONG met vulling. Ook voor honden die moeilijk alleen kunnen zijn is het een mooie afleiding. Als je weggaat en je dan een speeltje met een lekkere traktatie dan kan je hond je vertrek als iets positiefs gaan ervaren. Honden die andere vormen van angst ervaren trekken zich vaak terug of gaan onrustig heen en weer lopen. De focus op dit speelgoed kan daar hopelijk verandering in brengen.

Geeft uitdaging aan overactieve honden

Sommige honden staan altijd aan en kennen geen uitknop. Heb je zo’n hond? Dan zou je willen dat je een uitknop had. Een gevulde Kong zou zo’n uitknop kunnen zijn. Want fijn is het wanneer je hond zo nu en dan even een rustmoment kan ervaren.

kong brokken

Om honden positief gedrag aan te leren

Het is bewezen dat honden sneller positief gedrag vertonen als er een beloning tegenover staat. Daarmee is een gevulde KONG ook geschikt voor jonge honden die nog veel moeten leren. Ook bij honden die te maken hebben gehad met een trauma uit het verleden kan het goed werken om hun gedrag op een positieve manier om te buigen.

Geschikt voor honden die schrokken

Met schrokken bedoelen we dat een hond snel eet en niet goed kauwt. Het gevolg is dat honden veel lucht binnen krijgen wat een negatief effect heeft op de spijsvertering van honden. Door een KONG te vullen met meerdere lagen voer/pasta moet je hond meer moeite doen om zijn eten binnen te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om het speeltje meerdere keren te vullen.

Welke speelgoed van KONG kun je vullen?

Om het niet te eentonig te maken voor je hond zijn er meerdere soorten speelgoed die je kunt vullen. Ook is er rekening gehouden met verschillende rassen. De Kong Wobbler is bijvoorbeeld erg geschikt voor een grote hond. En ook in de puppy lijn zijn meerdere soorten opgenomen. Genoeg keuze dus. Hierdoor licht ik er een paar producten uit.

KONG Classic

Dit is een speeltje wat bijna iedereen wel kent. Het is 1 van de eerste producten die Kong op de markt heeft gebracht. Dit rood speeltje van KONG is gemaakt van sterk materiaal waardoor je hond het niet gemakkelijk stuk kan maken. Het leuke aan de KONG Classic is dat het kan stuiteren waardoor het zorgt voor veel speelplezier voor je hond. Dit speeltjes is verkrijgbaar in meerdere maten.

KONG classic kopen

KONG Goodie Bone

Ook dit is een echte klassieker in de vorm van een bot. Ook deze herken je weer aan de kleur rood. Het is net als de Classic voorzien van sterk materiaal waardoor deze niet gemakkelijk stuk gaat. Aan de uiteinden van het bot bevinden zich openingen die je kunt vullen. Ook dit speeltjes is verkrijgbaar in meerdere maten.

KONG Wobbler

Hier kun je veel vulling in kwijt waardoor het heel geschikt is voor honden die schrokken. Omdat schrokken gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen is dit een aanrader om aan te schaffen. Want je kunt problemen met de maag beter voorkomen dan genezen. Ook voor de grote honden is dit een succes.

KONG Classic Puppy

En dan hebben we nog de puppy lijn in de kleurtjes blauw en roze. Afhankelijk van het geslacht kun je de kleur kiezen. Voor meer informatie over de KONG puppy lijn en producten verwijs ik je naar mijn geschreven blog over de KONG Puppy.

KONG Classic Puppy

Vragen? Gratis advies van Suzan

Heb je vragen over het vullen van de KONG of het speelgoed van de KONG? Neem dan gerust contact op met Suzan via whatsapp en krijg gratis advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *