blog

Een knuffelmat voor je hond, hoe leuk is dat!

In de eerste maanden dat de puppy bij jou is, zal je hond veel baat hebben bij een knuffelmat. De knuffelmat biedt een mooie geborgen plek om te slapen en spelen. Aangezien spelen en slapen een groot deel van de dag beslaan brengt je puppy veel tijd door op zo’n mat.

Zal je hond ook slapen op zijn knuffelmat?

De kans is groot dat je puppy in slaap zal vallen op deze leuke en zachte knuffelmat. Een puppy slaapt het eerste half jaar namelijk 18 tot 20 uur per dag. Dit is natuurlijk best heel veel. De kans is dan ook groot dat je pup tijdens het spelen lekker in slaap valt op zijn knuffelmat. 

Slapen is ontzettend belangrijk voor je hond om te ontwikkelen en prikkels te verwerken. Is je hond druk? Ga dan niet allerlei dingen ondernemen, maar laat hem lekker zelfstandig spelen met zijn knuffelmat en geef hem ruimte om in slaap te vallen. Als je hond heel druk is, dan is dit vaak een teken van oververmoeidheid. Luister dus goed naar vermoeidheidsignalen van je pup.

Waarom beleeft je hond veel bijtplezier aan een knuffelmat?

In het begin willen puppies overal in bijten. Dit doen ze omdat ze de wereld ontdekken met hun bek. Jouw handen kunnen dan ook goed het doelwit zijn van je hond. Dat is iets wat je natuurlijk liever niet wilt. Daarom kun je je puppy beter op zijn knuffelmat leggen waar hij zich volop kan vermaken met een trekring en een dikke knoop. Op deze manier leer je je puppy dat hij niet in je handen moet bijten maar biedt je een alternatief. Ook kun je nog andere knuffels op de mat ernaast leggen waardoor er nog meer afleiding is. Hierdoor maak je de kans op bijten in ongewenste dingen nog kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *